لایه های نازک نانوساختار اکسید روی با استفاده از لایه نشانی فلز روی (Zn) خالص به روش کندوپاش مگنترونی روی زیر لایه ی کوارتز، و بازپخت آن در دمای ثابت °C 700 و بازه زمانی متغیر یک، دو، سه، چهار و پنج ساعت تهیه شدند. بررسی طیف فرابنفش و محاسبه پارامترهای نوری نشان داد که تغییر زمان باز پخت به عنوان یک عامل تاثیر گذار در خواص نوری لایه های نازک اکسید روی با کیفیت بالا مطرح است. برای انرژی های بالاتر از eV 3/25 رسانندگی نوری به صورت نمایی افزایش یافت که با محاسبات حاصل از اندازه گاف انرژی مطابقت دارد. به دلیل داشتن این خاصیت نانوساختارهای اکسید روی جهت استفاده در ساخت صفحات لمسی پیشنهاد می شود. مطالعه ی طیف فوتولومینسانس با گسیل شدید اکسیتونی نشانگر نقص کم نانوذرات اکسید روی تهیه شده به این روش است.
Habibi A, Mohammadi Aref S, Naghshara H. Effect of Annealing Duration on Optical Properties of Zinc Oxide Nano-Structure Thin Films Prepared by Magnetron Spurring Method. ICOP & ICPET. 2017; 23 :877-880 URL: http://opsi.ir/article-1-1181-fa.html
حبیبی علی، محمدی عارف ساجده، نقش آرا حمید. بررسی تاثیر مدت زمان بازپخت بر خواص نوری لایه های نازک نانوساختار اکسید روی تهیه شده به روش کندوپاش مگنترونی. کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران و کنفرانس مهندسی و فناوری فوتونیک ایران. 1395; 23 () :877-880