جلد 26 - مجموعه مقالات پذیرفته و ارائه شده در بیست و ششمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران                   ICOP & ICPET _ INPC _ ICOFS سال26 صفحات 256-253 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه دامغان
چکیده:   (1369 مشاهده)
در این پژوهش اثر آلایش نقاط کوانتومی گرافن بر روی طیف‏های گسیلی از آن‏ها بررسی شده است. نقاط کوانتومی گرافن که بصورت محلول در آب بودند بر روی بستر گرافن رشد داده شده بر روی کاربید سیلیکن به روش اپیتکسی لایه نشانی شدند. خواص ساختاری شامل مورفولوژی و توپولوژی سطح توسط میکروسکوپ نوری، میکروسکوپ نور گسیل (PEEM) میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) بررسی شد. نتایج مشخصه یابی نشان می دهد که در انتخاب عنصر ناخالص هر چه از ستون چهارم جدول تناوبی به سمت ستون اول حرکت کنیم، واکنش پذیری عناصر بیشتر می‏شود. تصاویر AFM یکنوختی سطح گرافن رشد داده شده بر روی SiC را نشان می‏دهد. تصاویر SEM و TEM نیز توزیع یکنواخت نقاط کوانتومی گرافن را بر روی بستر نشان می‏دهد. با افزایش درصد آلایش برای بور از 75/0% به 5/1% و برای پتاسیم از 2% به 4% شدت طیف گسیلی از نقاط کوانتومی آلایش شده افزایش می‏یابد. به همین ترتیب، با حرکت از ستون چهارم به سمت ستون هفتم، با افزایش درصد آلایش برای نیتروژن و کلر از 2% به 4% شدت طیف گسیلی از نقاط کوانتومی آلایش شده با عناصر ذکر شده کاهش می‏یابد.
متن کامل [PDF 403 kb]   (317 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.