جلد 26 - مجموعه مقالات پذیرفته و ارائه شده در بیست و ششمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران                   ICOP & ICPET _ INPC _ ICOFS سال26 صفحات 996-993 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه ی زنجان
چکیده:   (1356 مشاهده)
اتصال نوری بین ذرات به این صورت تعریف می­شود که وقتی چند ذره توسط نور لیزر در کنار هم تله اندازی شوند، نور پراکنده شده از ذرات بر روی جای­گیری و حرکت براونی ذرات اطراف تاثیر می­گذارد. در این اثر، باریکه فرودی با نور پراکنده شده از ذرات اطراف باهم تداخل کرده و باعث می­شود که ذرات نزدیک به هم، اصطلاحاً با هم جفت شدگی یا اتصال نوری داشته باشند. از مزایای اتصال نوری می­توان به تشکیل آرایه های اپتیکی دو بعدی منظم اشاره کرد. در این بررسی با ایجاد دو تله­ی نوری نزدیک به هم در صفحه­ عرضی، اثر حضور ذره دوم را بر روی چرخش یک ذره بررسی می­کنیم. برای این بررسی یک ذره 400 نانومتری طلا در یک تله نوری با استفاده از قطبش دایروی می­چرخد و سرعت چرخش و حرکت براونی چرخشی این ذره وقتی که ذره مشابه در تله کناری به فواصل مشخص از ذره اول قرار گرفته، مورد بررسی قرار می­گیرد. نتایج نشان می­دهد که مقدار حرکت براونی چرخشی ذره به صورت نوسانی بر اساس فاصله­­­ی بین دو ذره تغییر می­کند. این رفتار حرکت براونی چرخشی، رفتار نوسانی دمای ذره بر اساس فاصله­ی بین دو ذره در تله­ی نوری را به دنبال دارد.
متن کامل [PDF 504 kb]   (298 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.