جلد 25 - مجموعه مقالات پذیرفته و ارائه شده در بیست و پنجمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران                   ICOP & ICPET _ INPC _ ICOFS سال25 صفحات 160-157 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه کاشان
چکیده:   (1918 مشاهده)
در این پژوهش، با استفاده از روش شیمیایی  با عامل کاهنده­ی ساکاروز، نانوذرات نقره در دمای ۵۰ درجه سانتی­گراد ساخته شد. در ادامه، با استفاده از روش‌ قطره­افشان، نانوذرات نقره روی زیرلایه‌های شیشه­ای لایه­نشانی شد تا زیرلایه­های فعال SERS ساخته شود. با استفاده از آنالیزهای مختلف طیف­سنجی فرابنفش-مرئی (UV-Vis)، پراش اشعه‌ایکس (XRD)، تصویر میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) و  طیف­سنجی انرژی پخشی اشعه ایکس (EDS)، مشخصه­های نانوذرات نقره روی زیرلایه‌ها که به روش‌ قطره­افشان ساخته شدند، بررسی شد. از آنجا که طیف رامان مولکول­هایی که بر روی نانوساختارهای نقره­ای جذب سطحی شده‌اند؛ به‌ طور قابل ملاحظه­ای افزایش می­یابد؛ می­توان از حسگرهای مبتنی بر طیف سنجی رامان ارتقاء یافته‌ی سطحی (SERS) ساخته ‌شده بر پایه این نانوساختارها برای آشکارسازی مقادیر بسیارکم مولکول­ها و مواد زیستی استفاده کرد. سپس این زیرلایه­ها به عنوان زیرلایه فعال SERS برای آشکارسازی ژلاتین با غلظت 2-10 مولار استفاده‌ شد. در این مقاله با حکاکی ژلاتین بر روی زیرلایه نقره اندود به روش فیزیکی در غلظت 2-10 مولار به دلیل تشدید پلاسمونی نانوذرات نقره باعث افزایش شدت سیگنال SERS شد. در مقایسه با طیف FT-IR زیرلایه SERS یک روش آسان برای تشخیص مولکول ژلاتین محسوب می­شود.
متن کامل [PDF 827 kb]   (427 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.