جلد 24 - مجموعه مقالات پذیرفته و ارائه شده در بیست و چهارمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران                   ICOP & ICPET _ INPC _ ICOFS سال24 صفحات 112-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان
2- موسسه نیلز بور، دانشگاه کوپنهاگ
چکیده:   (2262 مشاهده)
آبدانکها یا غشاءهای فسفولیپیدی مصنوعی را به دلیل اندازه مناسب و شباهت ترکیبات سازندهشان، میتوان به عنوان مدل مناسبی از غشاء سلول زنده در نظر گرفت. انبرک نوری ابزاری مناسب برای مطالعهی غشای سلولهای زیستی است که در این نوع مطالعات معمولا  از ذرات دیالکتریک در ابعاد میکرومتری به عنوان دستگیره استفاده میشود. اما برای مطالعات درون سلولی، بهتر است از ذرات کوچکتر و در ابعاد نانومتر استفاده شود. نانوذرات فلزی مانند طلا، به دلیل اندازهی مناسب و خاصیت زیستسازگاری، ابزار مناسبی برای بررسیهای درون سلولی هستند.  در فرآیند رایج ساخت آبدانک، امکان تولید آبدانکهایی از مرتبهی چند ده نانومتر نیز وجود دارد که با روش میکروسکوپی نوری معمولی به خوبی قابل مشاهده نیستند. در این مقاله ابتدا برای بهبود کیفیت تصویر میکروسکوپی، با برچسبگذاری آبدانکها توسط مولکولهای فلوئورفور و استفاده از نوردهی فلوئورسانس، توانستیم آبدانکهایی با اندازه‌‌های زیر یک میکرومتر را نیز مشاهده کنیم. سپس با تلهاندازی نانوذرات طلای ۱۰۰ نانومتری و ورود آن به غشای آبدانک، نیروی اعمال شده به غشاء را مورد مطالعه قرار دادیم.
متن کامل [PDF 1107 kb]   (532 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.