جلد 24 - مجموعه مقالات پذیرفته و ارائه شده در بیست و چهارمین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران                   ICOP & ICPET _ INPC _ ICOFS سال24 صفحات 572-569 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- پژوهشکده لیزر و پلاسما، دانشگاه شهید بهشتی
2- مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (2712 مشاهده)
اپتوژنتیک تلفیقی از مهندسی ژنتیک و سیستمهای انتقال نور می باشد که می تواند برای فعال سازی و یا مهار یک جمعیت نورونی با دقت فضائی و زمانی بالا بکار رود. چانلروداپسین ها یک گروه از پروتئینهای حساس به نور می باشند که می توانند با دقت میلی ثانیه نورون را تحریک نمایند. چندین خصوصیت این پروتئین، دقت کنترل اپتوژنتیکی را محدود می نماید. بطور مثال خیلی از سلولها عصبی نمی توانند در بازه فرکانسی 40 هرتز فعالیت نمایند. به همین منظور در این مقاله با انتخاب دو گونه از آپسین هاChRwt  و ChETA و با استفاده از مدل 4 حالته چرخه ی فوتونی و مدل هاجکین-هاکسلی، دینامیک جریان عبوری از این مولکول ها و پاسخ نورون هیپوکمپ میانی تحت پروتکل های تابشی مختلف بررسی شده است. نتایج نشان دادند که عملکرد ChETA و ChRwt در فرکانس های کم تقریبا مشابه است؛ به گونه ای که برای هر پالس یک پتانسیل فعالیت مشاهده می شود. اما به دلیل محدودیت های ChRwt در فرکانس های تابشی بالا Hz (200-40)، شامل ایجاد اسپایک های اضافی و حذف اسپایک ها درپروتکل های تابشی طولانی، دیگر آپسین ها مانند ChETA، با دینامیک سریع تر با ایجاد یک اسپایک در هر پالس و پاسخ های پایدار در نورون ها باعث بهبود راندمان آزمایشات اپتوژنتیک میشوند.    
متن کامل [PDF 703 kb]   (903 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.