جلد 23 - مجموعه مقالات پذیرفته و ارائه شده در بیست و سومین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران                   ICOP & ICPET _ INPC _ ICOFS سال23 صفحات 444-441 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان
چکیده:   (2693 مشاهده)

چکیده  نانوذرات فلزی به دلیل خواص زیست­سازگاری که دارند کاربردهای فراوانی در مطالعات فیزیک زیستی و پژوهش­های مرتبط با سلول­های سرطانی پیدا کرده­اند. تله­اندازی نانوذرات فلزی به کمک انبرک نوری امکان مطالعات بیشتری را در این زمینه فراهم می­کند. ذرات کوچکتر از 200 نانومتر به دلیل محدودیت اپتیکی در میکروسکوپی نوری میدان روشن قابل مشاهده نیستند که این مسئله محدودیت­هایی را در این نوع پژوهش­ها ایجاد کرده است. با توجه به اینکه نانوذرات فلزی، خصوصاً طلا و نقره به دلیل خاصیت پلاسمونیکی که دارند، در ناحیه مرئی پراکنده کننده‌های خوبی هستند، در این بررسی با اضافه کردن یک باریکه­ی لیزر دوم با توان در حد چند ده میکرووات به چیدمان انبرک نوری، اثر آن را بر روی آشکارسازی­ نانوذرات فلزی و قدرت تله­ی نوری بررسی نمودیم. نتایج بدست آمده نشان می­دهد که نانوذرات طلای مورد بررسی، با اندازه­های متفاوت تا قطر 24 نانومتر با استفاده از نور پراکنده شده­ی لیزر دوم قابل آشکارسازی هستند. علاوه بر آن، با توجه به اینکه توان لیزر دوم در مقایسه با توان لیزر تله‌اندازی بسیار ناچیز است، استفاده از این روش در بزرگی تله‌ی نوری تغییر چشم­گیری ایجاد نمی­کند.

متن کامل [PDF 842 kb]   (856 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.