جلد 23 - مجموعه مقالات پذیرفته و ارائه شده در بیست و سومین کنفرانس اپتیک و فوتونیک ایران                   ICOP & ICPET _ INPC _ ICOFS سال23 صفحات 780-777 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه شهید بهشتی
چکیده:   (2806 مشاهده)

میکروسکوپ­های تداخلی روش ­های موثری برای مطالعه ­ی فازی نمونه­ های میکرونی و زیرمیکرونی از جمله نمونه­ های زیستی به شمار می­ روند. در میان روش ­های مختلف تداخل­ سنجی، میکروسکوپی تمام­ نگاری دیجیتالی از اهمیت ویژه ­ای برخوردار است زیرا با استفاده از آن می ­توان به مطالعه ­ی دینامیکی نمونه ­های در حال حرکت پرداخت. از آنجایی ­که بررسی افت و خیزهای سلولی نیاز به استفاده از روش­هایی با پایداری بالا و اختلاف راه نوری کم دارد، اخیراً استفاده از چیدمان­ های هم ­مسیر متداول شده است. در این مقاله به معرفی چیدمانی ساده، کارا و مقاوم در برابر ارتعاشات مکانیکی و اپتیکی بر پایه­ ی تداخل­ سنجی دو منشور فرنل پرداخته­ ایم. به علت اختلاف راه نوری بسیار کم میان دو موج تداخل­ کننده از یک لیزر دیودی با طول همدوسی کم به عنوان منبع استفاده شد. با استفاده از تحلیل فریزهای تداخلی اطلاعات مربوط به دامنه و  فاز نمونه­ ی مورد آزمایش قابل بازیابی است. تغییرات راه نوری بر حسب زمان با استفاده از این چیدمان بررسی شد و نتایج آن با چیدمان متداول تمام­ نگاری دیجیتالی بر پایه­ی تداخل­ سنج ماخ- زندر مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان­دهنده­ی بازدهی بالای چیدمان مورد استفاده و دقت نانومتری آن در مطالعه­ ی تغییرات مورفولوژیکی نمونه­ های زیستی است. 

متن کامل [PDF 645 kb]   (1107 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصی

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.